Jump to content


Photo

Maxim DL and MallinCam

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Photovore  Happy Birthday!

Photovore

    Vostok 1

  • -----
  • Posts: 193
  • Joined: 19 Nov 2004
  • Loc: Fort Myers, FL

Posted 29 November 2009 - 08:05 PM

Is it possible to get Maxim DL and Focusmax to work with a Mallincam to control
autofocus and image acquisition?

I would like to add a MicroTouch Autofocuser to my set-up and automate as much
as possible.

Thanks!
Mike

#2 CarolG

CarolG

    Surveyor 1

  • *****
  • Posts: 1522
  • Joined: 16 Oct 2006
  • Loc: Oklahoma

Posted 29 November 2009 - 08:32 PM

Hi Mike. I have Maxim DL5 and Starizona's Microtouch. I use Dazzle to capture images through Maxim. I can view the live image through Maxim and focus that way. (I also have the camera simultaneously hooked up to my Speco monitor, because I think the image is better on a CRT monitor than my laptop LCD screen) I can use Maxim to record in AVI mode or capture single or continuous shots just like you would with a regular CCD camera. It has been a very nice and versatile setup.

#3 Lorence

Lorence

    Viking 1

  • -----
  • Posts: 844
  • Joined: 15 Sep 2008

Posted 29 November 2009 - 11:42 PM

I have a Mintron video camera, same output as Malincam. It works with MaximDL and FocusMax. I use it with a JMI Motofocus/PC Focus Control and a Meade LX200 Micro Focuser.

It can also work MaximDL to guide my LX200.

LdB

#4 Photovore  Happy Birthday!

Photovore

    Vostok 1

  • -----
  • Posts: 193
  • Joined: 19 Nov 2004
  • Loc: Fort Myers, FL

Posted 30 November 2009 - 08:26 AM

Thanks, Carol and Lorence. That's exactly what I was hoping for...

Cheers!

#5 mega256

mega256

    Viking 1

  • *****
  • Posts: 925
  • Joined: 10 May 2007
  • Loc: N of Tampa

Posted 15 November 2012 - 12:39 PM

Does anyone do AUTOFOCUS with a Mallin cam ??

#6 Raginar

Raginar

    Fly Me to the Moon

  • *****
  • Posts: 6138
  • Joined: 19 Oct 2010
  • Loc: Rapid CIty, SD

Posted 15 November 2012 - 05:00 PM

I've never heard of it Mega.

#7 CarolG

CarolG

    Surveyor 1

  • *****
  • Posts: 1522
  • Joined: 16 Oct 2006
  • Loc: Oklahoma

Posted 15 November 2012 - 08:07 PM

I tried to do autofocus with focusmax once, but it would not recognize the mallincam. Now I just use a Bahtinov mask. It works quite well.






Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics