Jump to content


Photo

CGEM missing part?

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 t.r.

t.r.

    Aurora

  • *****
  • Posts: 4513
  • Joined: 14 Feb 2008
  • Loc: 1123,6536,5321

Posted 15 March 2010 - 01:42 PM

I took delivery of a new CGEM and it appears that the HC is missing a cover. The port for updating the HC seems to have been slotted for a cover except, no cover. The vendor says it doesn't come with one...is this true? It would seem to me this port should be covered to prevent moisture/dew in there... :question:

#2 MrKrink

MrKrink

    Apollo

  • *****
  • Posts: 1310
  • Joined: 20 Feb 2009
  • Loc: Lawndale NC, USA

Posted 15 March 2010 - 02:01 PM

Mine didn't have one either.

#3 waassaabee

waassaabee

    Fly Me to the Moon

  • *****
  • Posts: 5149
  • Joined: 26 Nov 2007
  • Loc: Central California Coast

Posted 15 March 2010 - 03:35 PM

They don't come with a plug. I suppose you could plug a blank in for protection, but it hasn't been a problem in the past with the CG5/CGE.

#4 drksky

drksky

    Surveyor 1

  • *****
  • Posts: 1760
  • Joined: 31 Aug 2009
  • Loc: Bloomington, IL

Posted 15 March 2010 - 03:57 PM

You mean the RG-6 that's buried way up inside the hollow on the bottom of the HC? I think it'd have to be raining upwards to get moisture in there.

#5 rmollise

rmollise

    Hubble

  • *****
  • Posts: 15764
  • Joined: 06 Jul 2007

Posted 15 March 2010 - 04:46 PM

I took delivery of a new CGEM and it appears that the HC is missing a cover. The port for updating the HC seems to have been slotted for a cover accept, no cover. The vendor says it doesn't come with one...is this true? It would seem to me this port should be covered to prevent moisture/dew in there... :question:


Ain't no cover. Never has been.






Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics