Jump to content


Photo

MaxPilote: Software to manage Maxim DL/FocusMax...

  • Please log in to reply
230 replies to this topic

#151 raf1

raf1

    Viking 1

  • *****
  • Posts: 935
  • Joined: 18 Nov 2005
  • Loc: south Texas

Posted 14 October 2012 - 05:58 PM

New update 2.01.22

Fix bug Carte du Ciel


Now that's quick support!

#152 jerryyyyy

jerryyyyy

    Apollo

  • -----
  • Posts: 1277
  • Joined: 06 Oct 2011
  • Loc: Stanford, California

Posted 14 October 2012 - 10:42 PM

Merci. Je serai le premier a telecharger le logiciel.

>>>>>>>>>>>>>>>>>

I downloaded it and go the guiding to work but it still does not move the coordinates over from CdC using the << button.

Attached Files



#153 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 15 October 2012 - 01:49 AM

"<< skymap" is to take Cdc cursor position

to take "NGC235" info you need to click ">>" and not "<< skymap"

#154 kolec

kolec

    Lift Off

  • -----
  • Posts: 6
  • Joined: 27 May 2011
  • Loc: Slovakia

Posted 15 October 2012 - 08:34 AM

Hallo
"For this you need buy Pinpoint"
Do You mean Pinpoint Astrometric Engine from DC-3 Dreams?
I try 60day trial version and - nothing funkcion

Thanks kolec

#155 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 15 October 2012 - 08:38 AM

Verif your parameters :
- Directory GSC1.1 catalog
- focal lengh, pixel size

#156 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 15 October 2012 - 10:01 AM

One anohter thing

MaximDl need to be connect to Telecope too, to have RA DEC .

you need test : take one picture with Maxuim DL, in maxim dl use Pinpoint and test if it's works

#157 jerryyyyy

jerryyyyy

    Apollo

  • -----
  • Posts: 1277
  • Joined: 06 Oct 2011
  • Loc: Stanford, California

Posted 15 October 2012 - 10:58 AM

"<< skymap" is to take Cdc cursor position

to take "NGC235" info you need to click ">>" and not "<< skymap"


OK, I have it now in the simulator :jump:.

1. I have to do a Find in CdC and that put the cursor over the object/target.

2. Then use the "<<" button to import the setings into MaxPilote.

3. Then hit the GoTo button next to the "<<" button.

#158 jerryyyyy

jerryyyyy

    Apollo

  • -----
  • Posts: 1277
  • Joined: 06 Oct 2011
  • Loc: Stanford, California

Posted 15 October 2012 - 11:03 AM

One anohter thing

MaximDl need to be connect to Telecope too, to have RA DEC .

you need test : take one picture with Maxuim DL, in maxim dl use Pinpoint and test if it's works


Just to confirm, you are referring to PinPoint of Maxim DL. I have the Pro version of Maxim DL, which is supposed to include a version of PinPoint. I have never used PinPoint.

Je crois qu'on arrivera!

#159 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 15 October 2012 - 09:11 PM

if Pinpoint LE (maxim dl) find target RA DEC, Pinpoint PRO will find with maxpilote

#160 jerryyyyy

jerryyyyy

    Apollo

  • -----
  • Posts: 1277
  • Joined: 06 Oct 2011
  • Loc: Stanford, California

Posted 16 October 2012 - 10:39 AM

Merci, si j'ai bien compris, le Pinpoint Pro march mieux avec MaxPilot. Vous pouvez obtenir directement le RA et DEC. J'ai essaye d'utilized la version DL et il ma demander d'obtenir un "permit"....

Thanks, if I understand well, Pinpoint Pro works better with MaxPilot. I tried to use the DL version and I was asked for a license...

BTW, I have been going over the documentation in detail. If you want me to correct/"perfectionner" your English, send me a private mail and I could help. My wife if complete bilingual and it is good practice.

#161 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 16 October 2012 - 11:18 AM

Ok thank you

#162 Chucke

Chucke

    Vostok 1

  • -----
  • Posts: 100
  • Joined: 12 Mar 2010

Posted 16 October 2012 - 03:45 PM

Laurent,

On your website it says Maxim DL 5.18 is required. Will MaxPilote work with 5.15?

Chuck

#163 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 16 October 2012 - 04:20 PM

Yes, they is no new fonction managable since

I change me web page, i put 5.XX

#164 jerryyyyy

jerryyyyy

    Apollo

  • -----
  • Posts: 1277
  • Joined: 06 Oct 2011
  • Loc: Stanford, California

Posted 22 October 2012 - 12:22 PM

I have been studying MaxPilote as I now have Maxim DL working well, but would like to capture a series of different objects over the night, which it appears I can do with MaxPilote.

However, I cannot see how one would automatically start guiding, even if a slew were corrected with PinPoint? Can this work automatically, say on a second target, assuming you had guiding set up correctly on the first target of the night?

Sorry, this is tedious, but have to proceed step-by-step.

A bientot.

#165 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 22 October 2012 - 01:39 PM

you have give good "min ADU", and Maxpilote up the guide time to have this min adu with your new target

#166 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 28 October 2012 - 02:18 PM

Version 2.01.24

download web page : http://www.felopaul.com/software.htm or "UPDATE"


i add :

- Added new USB sensor DewPoint available soon : http://www.usb-foc.us
- Temperature external
- Temperature probe placed on a remote mirror or otic
- Humidity
- Dew point (I'll quickly put piloting a VB script to start the resistance heating)

- The PDF manual is updated.

Posted Image
Posted Image

#167 Chuck Faranda

Chuck Faranda

    Viking 1

  • ****-
  • Posts: 561
  • Joined: 31 Mar 2007
  • Loc: Florida

Posted 21 November 2012 - 06:30 AM

Laurent,

Can MP be configured to access weather data from a Boltwood 2 compliant text file? Thanks!!

#168 jerryyyyy

jerryyyyy

    Apollo

  • -----
  • Posts: 1277
  • Joined: 06 Oct 2011
  • Loc: Stanford, California

Posted 21 November 2012 - 10:56 AM

Laurent,

I now have TheSky Pro, so may come back and retry your software....

#169 contraf15

contraf15

    Explorer 1

  • -----
  • Posts: 73
  • Joined: 24 Oct 2009

Posted 29 December 2012 - 08:35 PM

Laurent,

I'm just getting started with automation and this software looks incredible! I do have one question. Would it be possible to call something other than Pinpoint for a plate solve? For example, the free PlateSolve2 program from PlaneWave Instruments ( http://www.planewave...ndex.php?page=4 ) gives me results that seem just as fast and accurate as PinpointLE. Maybe I'm asking too much from free software, but it would be nice!

#170 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 30 December 2012 - 10:25 AM

New update 2.01.26

Fix bug detect zone for data with oser soft...


Note: i will see for PlateSolve2

#171 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 09 January 2013 - 07:21 PM

New update 2.01.28

Use now Focusmax 3.7

#172 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 19 January 2013 - 08:38 PM

New uptdate Update 2.01.30

-come back to focusmax 3.6.0.77
-add Dropbox use
-add shoot without guiding for Mount HS, but manage Dithering in direct drive

#173 contraf15

contraf15

    Explorer 1

  • -----
  • Posts: 73
  • Joined: 24 Oct 2009

Posted 25 January 2013 - 04:42 PM

Laurent,

What is the reason for going back to FocusMax 3.6 as opposed to 3.7?

Jeremy

#174 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 15 February 2013 - 03:22 PM

Jeremy

focusmax seems to have problemes with some setup, loos parameters, not connect to maxim dl

Do you idee for this probleme ?

Laurent

#175 totolesbaloches

totolesbaloches

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 325
  • Joined: 22 Aug 2008
  • Loc: France

Posted 09 March 2013 - 07:40 AM

New update V2.01.36

- use focusmax 3.7.0.52
- fix bugs - add goto watchdog
- add delay for close dome
- use now AAG CloudW 7.20.100
- add "Substract background"
- add Rotator management






Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics