Jump to content


Photo

LS-8 Firmware reset

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Craid

Craid

    Lift Off

  • -----
  • Posts: 4
  • Joined: 08 Oct 2012

Posted 09 October 2012 - 09:27 PM

Hello,

I've been getting a error reload firmware when I start up my LS-8. I started up AutoStar and I built a SD card (1GB FAT32) to install the firmware and it appears to have all the files required including the latest firmware download because the ones initially installed are reported no longer valid according to autostar.

But when I plug the SD card into telescope and turn it on it doesn't do anything on the handset. I have let it sit it there for an hour.

How do I get the SD card and telescope to play nice together?

Any help is appreciated!
Bob

#2 geminijk

geminijk

    Viking 1

  • -----
  • Posts: 873
  • Joined: 03 Apr 2008
  • Loc: Murfreesboro, TN

Posted 10 October 2012 - 10:03 AM

Start with basics.

In a PC, can you explore the files on the SD card?

do you have something in there with a .bin extension?

Double check that you have the SD card correctly into the telescope. It is really tiny, so inserting it all the way is important. It will be difficult to review, so I put a bit of tape on the end of it so I can just press in, and grab the tape.

John

#3 Craid

Craid

    Lift Off

  • -----
  • Posts: 4
  • Joined: 08 Oct 2012

Posted 10 October 2012 - 10:29 PM

Thanks for the response.

The SD card has the following files:
FlashFirmware.bin
Maps\MAGDECL.MAP
Maps\MAGTILT.MAP
Maps\SKYMAPS.ROM
Menus\Bias.dat
Menus\DBASE.ROM
Menus\PolarHome.ogg
Menus\Strings.dat
Objects\Asteroids.db
Objects\Comets.db
Objects\Satellites.db
Tours\A Stars Life.rom
Tours\How Far Is Far.rom
Tours\Tonights Best.rom
User\Arp Galaxies.uob
User\Hickson Cluster.uob

The label on the SD Card was changed to EFINDERETX

When I push in to the scope it clicks into place and needs to be depressed again to be removed.

Do I need to have the telescope hooked up to the computer as well as inserting the SD Card?

Thank you again,
Bob

#4 rigel123

rigel123

    Voyager 1

  • *****
  • Posts: 10800
  • Joined: 29 Jun 2009
  • Loc: SW Ohio

Posted 12 October 2012 - 04:12 PM

Thanks for the response.

The SD card has the following files:
FlashFirmware.bin
Maps\MAGDECL.MAP
Maps\MAGTILT.MAP
Maps\SKYMAPS.ROM
Menus\Bias.dat
Menus\DBASE.ROM
Menus\PolarHome.ogg
Menus\Strings.dat
Objects\Asteroids.db
Objects\Comets.db
Objects\Satellites.db
Tours\A Stars Life.rom
Tours\How Far Is Far.rom
Tours\Tonights Best.rom
User\Arp Galaxies.uob
User\Hickson Cluster.uob

The label on the SD Card was changed to EFINDERETX

When I push in to the scope it clicks into place and needs to be depressed again to be removed.

Do I need to have the telescope hooked up to the computer as well as inserting the SD Card?

Thank you again,
Bob


The file I don't see in your list is FIRMWARE.bin

#5 Craid

Craid

    Lift Off

  • -----
  • Posts: 4
  • Joined: 08 Oct 2012

Posted 13 October 2012 - 09:35 PM

Well, I added the Firmware.bin file, but it didn't work.

So, I installed AutoStar on an old XP machine and built the SD card there instead of my Win7 Machine. It has seemed to work flawlessly for upgrading the Firmware on the telescope and the error is gone.

Now, I just need a clear night to try it out. Thank you for your help rigel123

#6 Craid

Craid

    Lift Off

  • -----
  • Posts: 4
  • Joined: 08 Oct 2012

Posted 14 October 2012 - 11:11 PM

Oh, and of course, thank you geminijk
:)

#7 Geo.

Geo.

    Mercury-Atlas

  • *****
  • Posts: 2804
  • Joined: 01 Oct 2008
  • Loc: Upstate NY

Posted 07 December 2012 - 04:05 PM

Sure that worked because Vista/7 use the NTFS, whereas XP uses FAT32. The SD card has to be formatted in FAT32 or the LS will not recognize it. You can use Vista/7 but have to select FAT32 when you format the card. Otherwise they default to NTFS.






Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics