Jump to content


Photo

LX80 won't operate in RA

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 chemman

chemman

    Lift Off

  • -----
  • Posts: 14
  • Joined: 21 Jun 2011
  • Loc: Colorado

Posted 16 February 2013 - 01:24 PM

So there is a possibility my scope was on and tracking a bit too long and bumped into a leg. Now the RA drive runs both directions but does not move the scope. Anyone know how to fix this problem?

tia

#2 Cliff Hipsher

Cliff Hipsher

    Apollo

  • ***--
  • Posts: 1147
  • Joined: 31 Dec 2008
  • Loc: North Chesterfield, VA

Posted 16 February 2013 - 01:55 PM

Well, if the LX80s are anything like the LXD75's, I'd be looking for a loose set screw some where in RA gear train...

#3 Whichwayisnorth

Whichwayisnorth

    Apollo

  • *****
  • Posts: 1464
  • Joined: 04 Jul 2011
  • Loc: Southern California

Posted 16 February 2013 - 03:12 PM

So there is a possibility my scope was on and tracking a bit too long and bumped into a leg. Now the RA drive runs both directions but does not move the scope. Anyone know how to fix this problem?

tia


I think a call to Meade is in order.

#4 chemman

chemman

    Lift Off

  • -----
  • Posts: 14
  • Joined: 21 Jun 2011
  • Loc: Colorado

Posted 16 February 2013 - 04:47 PM

Yup, I will ring them up on Monday.

I was hoping there was some lose locking thingy jiggy.

#5 Whichwayisnorth

Whichwayisnorth

    Apollo

  • *****
  • Posts: 1464
  • Joined: 04 Jul 2011
  • Loc: Southern California

Posted 16 February 2013 - 09:19 PM

I had one for just a few days. The gears inside are all plastic and there are several things that could go wrong. I am leaning towards something that will require them to repair rather than a simple solution. Sorry :(

#6 chemman

chemman

    Lift Off

  • -----
  • Posts: 14
  • Joined: 21 Jun 2011
  • Loc: Colorado

Posted 27 March 2013 - 01:20 PM

So I finally got the mount back from Meade yesterday. Got it out last night and set it up with my 2080 on it. Someone at Meade took all the springs out of it. The play in RA is totally gone. The mount is rock solid with no play anywhere.

I will take it out as soon as the weather permits.

I also plan to do some current measurements to determine a proper sized fuse in order to not have the problem happen again. Fuses are cheap, sending in your mount sucks.

#7 brokenwave

brokenwave

    Ranger 4

  • -----
  • Posts: 337
  • Joined: 10 May 2011
  • Loc: Scottsdale, AZ

Posted 28 March 2013 - 10:54 AM

So you are saying there isn't any RA play at all?
Since it is spring loaded what might have changed?
Interesting!

#8 DuiA1

DuiA1

    Vostok 1

  • -----
  • Posts: 122
  • Joined: 07 May 2012
  • Loc: Ontario, Canada

Posted 28 March 2013 - 08:28 PM

Should be getting mine back in a couple of weeks. Am anxious to hear results of the new ones coming back from repair.






Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics