Jump to content


Photo

Losmandy encoders

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 tom77

tom77

    Lift Off

  • *****
  • Posts: 9
  • Joined: 23 Sep 2013

Posted 07 November 2013 - 11:35 PM

Need some advice please. I'm having trouble getting my G-11 to work with the Sky Commander XP4 DSC computer I purchased. The RA and DEC readout on the Sky Commander does not change when I rotate the mount. I have S1-512 encoders attached to my G-11. Has anyone experienced this problem? Any advice? Thanks

#2 Losmandy

Losmandy

    Vendor - Losmandy

  • -----
  • Vendors
  • Posts: 22
  • Joined: 11 Jul 2011

Posted 08 November 2013 - 11:40 AM

Two things could be wrong:
(1)You have to use the cable from the Losmandy DSC kit, not the ones from Sky Commander.
(2)The two encoders are bad.
Scott

#3 Geo.

Geo.

    Mercury-Atlas

  • *****
  • Posts: 2845
  • Joined: 01 Oct 2008
  • Loc: Upstate NY

Posted 10 November 2013 - 01:10 PM

Sky Commander cabling here:

http://www.skyeng.com/

Losmandy manual here:

http://www.losmandy....dsc-manual.html

S1-512 must mean a USDigital S1 Optical Shaft Encoder. 512 is the counts per revolution.

http://www.usdigital...rotary/shaft/S1

Here's the proper cabling:

Attached Files



#4 t.r.

t.r.

    Skylab

  • *****
  • Posts: 4447
  • Joined: 14 Feb 2008
  • Loc: 1123,6536,5321

Posted 10 November 2013 - 01:16 PM

Hey Scott...any word on new mounts available with encoders? I heard this was going to be an option again, factory installed.






Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics