CLOUDY NIGHTS FORUM ARCHIVES
"Live Forums" can be found here: Live Forums


Equipment Discussions >> Mounts

Pages: 1
SGT500
Post Laureate


Reged: 10/03/06
Posts: 4808
Loc: Sarasota, Florida
Atlas Motor failure. HELP!
      #2985963 - 03/15/09 07:55 PM

Hello,
I took my atlas out for a normal night of astrophotography.
i did everything the same. however when the mount started to slew i heard a click. and it didnt even start to slew. I tried to do it manually but still the mount wouldnt slew. I turned it on and off only to find the same results. If i turn on the handset and try to just slew the scope without an alignment the motors will click for a split second. then they will stop and the handset light will blink. After this the blink the motors wont respond at all to the handsets commands.
Please Help me
Thanks
Sal


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
SGT500
Post Laureate


Reged: 10/03/06
Posts: 4808
Loc: Sarasota, Florida
Re: Atlas Motor failure. HELP! new [Re: SGT500]
      #2986059 - 03/15/09 09:12 PM

Nevermind. I figured it out. I was making a dumb mistake

--------------------
-Sal
AstroTech Ritchey Chretien 8"
Williams Optics Zenithstar 80
Orion Atlas Eq-G
SBIG St-8300M
Fw5-8300 w/Astrodon 36mm LRGB & Ha Filters
Hap Griffin Modified Canon Eos Xs (1000D)

www.SgAstrophotography.com


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Skylook123
Postmaster


Reged: 04/30/05
Posts: 7171
Loc: Tucson, AZ
Re: Atlas Motor failure. HELP! new [Re: SGT500]
      #2986102 - 03/15/09 09:40 PM

Is it worth telling us so we don't make the same mistake, or would you then have to change your user name?

--------------------
Jim
South Rim Coordinator
Grand Canyon Star Party
gcsp[at]tucsonastronomy.org

“Equipped with his five senses, man explores the
universe around him and calls the adventure
Science” - Edwin Hubble


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
David PavlichAdministrator
Transmographied


Reged: 05/18/05
Posts: 21117
Loc: Mandeville, LA USA
Re: Atlas Motor failure. HELP! new [Re: SGT500]
      #2986138 - 03/15/09 10:01 PM

It's ok...we all do dumb things. When I got my first CGE, I crossed the RA and Dec cables. I was not a happy person....until I realized, in my haste to get the thing going, I had the cables wrong.

David

--------------------
Money can't buy happiness, but it sure makes misery easier to live with.



Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
SGT500
Post Laureate


Reged: 10/03/06
Posts: 4808
Loc: Sarasota, Florida
Re: Atlas Motor failure. HELP! new [Re: David Pavlich]
      #2986165 - 03/15/09 10:21 PM

David,
Hahaha thats exactly what i did. I used the wrong power cable. I was upset because i thought my mount was broken. I was relieved to find out it was just a stupid mistake.
Although i wish i could have gotten a nice image tonight

--------------------
-Sal
AstroTech Ritchey Chretien 8"
Williams Optics Zenithstar 80
Orion Atlas Eq-G
SBIG St-8300M
Fw5-8300 w/Astrodon 36mm LRGB & Ha Filters
Hap Griffin Modified Canon Eos Xs (1000D)

www.SgAstrophotography.com


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Skylook123
Postmaster


Reged: 04/30/05
Posts: 7171
Loc: Tucson, AZ
Re: Atlas Motor failure. HELP! new [Re: SGT500]
      #2986471 - 03/16/09 02:12 AM

I've swapped the AZ and EL cables on my DSCs so doggone many times! Really gets dicey at a public outreach where a crowd is waiting to be shown eye candy.

--------------------
Jim
South Rim Coordinator
Grand Canyon Star Party
gcsp[at]tucsonastronomy.org

“Equipped with his five senses, man explores the
universe around him and calls the adventure
Science” - Edwin Hubble


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
SGT500
Post Laureate


Reged: 10/03/06
Posts: 4808
Loc: Sarasota, Florida
Re: Atlas Motor failure. HELP! new [Re: Skylook123]
      #2986574 - 03/16/09 06:54 AM

Haha with all the cables these things take its no wonder they get mixed up on occasion

--------------------
-Sal
AstroTech Ritchey Chretien 8"
Williams Optics Zenithstar 80
Orion Atlas Eq-G
SBIG St-8300M
Fw5-8300 w/Astrodon 36mm LRGB & Ha Filters
Hap Griffin Modified Canon Eos Xs (1000D)

www.SgAstrophotography.com


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1


Extra information
0 registered and 18 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Charlie Hein, lineman_16735 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled


Thread views: 486

Jump to

CN Forums Home



Cloudy Nights Sponsor: Astronomics