Return to the Cloudy Nights Telescope Reviews home pageAstronomics discounts for Cloudy Nights members
· Get a Cloudy Nights T-Shirt · Submit a Review / Article

Click here if you are having trouble logging into the forums

Privacy Policy | Please read our Terms of Service | Signup and Troubleshooting FAQ | Problems? PM a Red or a Green Gu… uh, User

Equipment Discussions >> Mounts

Pages: 1 | 2 | (show all)
Sharkman
super member


Reged: 08/12/06

Loc: Nelson, New Zealand
Re: AP900GTO has arrived new [Re: LLEEGE]
      #4403235 - 02/22/11 07:31 AM

It's working great so far. I only have a few, very minor issues:

1. The "Y" cable that goes from the CPU to the RA & Dec drives should have the connectors labeled or color coded. The first time I hooked it up, I didn't read the instructions carefully enough, and assumed it was a daisy-chain setup; so I reversed the controller and RA drive connectors, which resulted in the Dec drive not working.

2. I found the lighter-style 12V connector to be useless. I ended up cutting it off to expose the bare wires for use with my DC power supply.

3. The documentation is generally very good (in stark contrast to most things made outside of English speaking countries these days). However, even though they include setup instructions for those of us in the southern hemisphere, there are a number of inconsistencies and a few confusing areas. The docs would benefit from a proofreading / southern hemisphere debugging pass.

4. The keypad user interface is definitely quirky in places, but I'm slowly getting used to it.

I'm still working on getting good polar alignment. I can't see the south pole or most of the eastern sky from my site, so the process I'm using (compass+level+PEMPro) has been pretty time consuming, and isn't producing very good results yet. PEMPro, too, seems to have some bugs related to use in the southern hemisphere....

One thing I've noticed is that enabling the PEM correction playback seems to increase errors, rather than reducing them -- maybe due to rough handling of the mount during shipment. I'm planning to try re-calibrating to see if it helps.


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
LLEEGE
True Blue
*****

Reged: 03/03/05

Loc: Cloud-chester,NY
Re: AP900GTO has arrived new [Re: Sharkman]
      #4403250 - 02/22/11 07:45 AM

Quote:


One thing I've noticed is that enabling the PEM correction playback seems to increase errors, rather than reducing them -- maybe due to rough handling of the mount during shipment. I'm planning to try re-calibrating to see if it helps.


That's probably due to it being recorded in the Northern hem. Your RA is tracking in the opposite direction now.

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
dawziecat
Carpal Tunnel
*****

Reged: 10/20/10

Loc: Rural Nova Scotia
Re: AP900GTO has arrived new [Re: bardo]
      #4403620 - 02/22/11 11:40 AM

Quote:

That thing looks like a copy of Ioptron's new mount. I wonder if its as good?






Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Helcarexe
Pooh-Bah


Reged: 12/24/10

Loc: Des Moines, Iowa
Re: AP900GTO has arrived new [Re: dawziecat]
      #4403865 - 02/22/11 01:54 PM

Oh Wow what a nice set up you have there...

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
M13 Observer
scholastic sledgehammer


Reged: 12/09/06

Re: AP900GTO has arrived new [Re: LLEEGE]
      #4403953 - 02/22/11 02:39 PM

Quote:

Quote:


One thing I've noticed is that enabling the PEM correction playback seems to increase errors, rather than reducing them -- maybe due to rough handling of the mount during shipment. I'm planning to try re-calibrating to see if it helps.


That's probably due to it being recorded in the Northern hem. Your RA is tracking in the opposite direction now.




Good point! That isn't immediately obvious and I doubt I would have thought of it for quite some time.


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Paul G
Post Laureate
*****

Reged: 05/08/03

Loc: Freedonia
Re: AP900GTO has arrived new [Re: bardo]
      #4403976 - 02/22/11 02:52 PM

Quote:

That thing looks like a copy of Ioptron's new mount. I wonder if its as good?




And the 10Micron.


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Joselo
professor emeritus


Reged: 02/26/08

Loc: Texas
Re: AP900GTO has arrived [Re: LLEEGE]
      #4407331 - 02/23/11 11:37 PM

congrats,
AP mounts are a work of art...

you will have many many years of enjoyment...


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1 | 2 | (show all)


Extra information
18 registered and 27 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Dave M, richard7, bilgebay 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled


Thread views: 2738

Jump to

CN Forums Home


Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics