Return to the Cloudy Nights Telescope Reviews home pageAstronomics discounts for Cloudy Nights members
· Get a Cloudy Nights T-Shirt · Submit a Review / Article

Click here if you are having trouble logging into the forums

Privacy Policy | Please read our Terms of Service | Signup and Troubleshooting FAQ | Problems? PM a Red or a Green Gu… uh, User

Equipment Discussions >> Mounts

Pages: 1
tjensen
Carpal Tunnel


Reged: 02/16/05

Loc: Chapel Hill, NC
CGE... RA go home! new
      #5412405 - 09/09/12 09:54 PM

Hey all,
OK, I took advantage of the bad weather and replaced my RA switches. The new switches tested ok, but when I put everything together on the pier with the C14, it doesn't seem to want to find the home position. it slews all the way west and I have to abort before it runs into the pier.

The tube seems balanced ok. So does anyone have any idea why it might be doing this? It sounds like the switch isn't engaging, but I don't know why it wouldn't.

Any thoughts would be appreciated.

Cheers
Tim


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
EFT
Vendor - Deep Space Products
*****

Reged: 05/07/07

Loc: Phoenix, AZ
Re: CGE... RA go home! new [Re: tjensen]
      #5413100 - 09/10/12 11:12 AM

Make sure that you have the switches attached correctly to the board. You may have them "switched" around. You also need to be sure that both switches are clicking when then enter and leave the recessed tracks. You can also check them with a meter, but the auditory click is usually good enough in most cases.

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
tjensen
Carpal Tunnel


Reged: 02/16/05

Loc: Chapel Hill, NC
Re: CGE... RA go home! new [Re: EFT]
      #5413267 - 09/10/12 12:42 PM

Thanks Ed.
I'll double check everything tonight. The strange thing is, I powered up the mount and did a pretend start up with no scope and everything worked fine. I'm wondering if, under load, the switches are being closed. I might have to back them off or something.
Cheers
Tim


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
tjensen
Carpal Tunnel


Reged: 02/16/05

Loc: Chapel Hill, NC
Re: CGE... RA go home! new [Re: tjensen]
      #5413746 - 09/10/12 05:16 PM

Fixed it... just moved the switch a tad.

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
David PavlichAdministrator
Transmographied
*****

Reged: 05/18/05

Loc: Mandeville, LA USA
Re: CGE... RA go home! [Re: tjensen]
      #5414292 - 09/10/12 10:39 PM

As you noticed, Tim, the switches are REALLY sensitive when it comes to the settings for when they are on or off. I had a large time with my Dec switch until I opened up the RA to see exactly how the switches worked. Once I saw a well adjusted switch work, I set the Dec. switch and all was good. Glad you got it going!

David


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1


Extra information
13 registered and 36 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Dave M, richard7, bilgebay, iceblaze 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled


Thread views: 340

Jump to

CN Forums Home


Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics