Return to the Cloudy Nights Telescope Reviews home pageAstronomics discounts for Cloudy Nights members
· Get a Cloudy Nights T-Shirt · Submit a Review / Article

Click here if you are having trouble logging into the forums

Privacy Policy | Please read our Terms of Service | Signup and Troubleshooting FAQ | Problems? PM a Red or a Green Gu… uh, User

Equipment Discussions >> Mounts

Pages: 1
wirebender
sage
*****

Reged: 02/20/05

Loc: Vida, Oregon
LXD 75
      #5520147 - 11/14/12 09:02 PM

I just went out to set up for pics to sell the goody.
It all worked fine last year, I loaned it out. Guy said it seemed to have short and would stop working. I hoped for a loose power connection from the battery pack.
So now, it has sat in the roll off for about 9 months.
When I turn on the power, the 497 hand box does not light up. The power light fades and goes out if you jiggle the hand box connection. Disconnect the hand box and light stays on, even when jiggleing the connections for the dec drive.
Hand box does not light up when connected to my other LXD75.
Tried switching cables, etc. 497 box is dead.
My thoughts are there is a short in the power panel close to the hand box plug in, or that plug itself.
Any ideas?
I don't want to test my good 497 on it anymore, afraid it might get fried.


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Cliff Hipsher
Pooh-Bah
***

Reged: 12/31/08

Loc: North Chesterfield, VA
Re: LXD 75 new [Re: wirebender]
      #5520210 - 11/14/12 09:46 PM

I had a similar problem with mine just last week. I'd been using a 25 foot car adapter, and then the other day I tried the battery box. Went back to the car adapter and the mount started acting screwy.

I traced it down to the power connector. As it turns out the battery cord plug is just a tad "fatter" than the car cord plug is, and that is what caused my problems.

If you look inside the power panel socket you will see the center post and what looks like a "tongue" contact in the side wall. When I plugged in the battery box plug it pushed this "tongue" back just enough to keep my car cord from making good contact.

I sure hope this is your problem, because getting the control panel out to work on it is gonna be a pain.

When the power panel was assembled the power switch was not soldered to the circuit board until AFTER the board was mounted to the enclosure. The power switch housing locks into the front of the enclosure and is then soldered to the circuit board.. Talk about a dumb way to make things...


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
wirebender
sage
*****

Reged: 02/20/05

Loc: Vida, Oregon
Re: LXD 75 new [Re: Cliff Hipsher]
      #5520253 - 11/14/12 10:23 PM

Yup...fiddled with power connector, all is fine there.
Hand box never lights up, power light will fade and go out when the hand box cable is jiggled at the main box plug in.
Seems like a short or loose connection.
This guy is in the classifieds, as is.


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1


Extra information
7 registered and 29 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Dave M, richard7, bilgebay 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled


Thread views: 367

Jump to

CN Forums Home


Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics