Return to the Cloudy Nights Telescope Reviews home pageAstronomics discounts for Cloudy Nights members
· Get a Cloudy Nights T-Shirt · Submit a Review / Article

Click here if you are having trouble logging into the forums

Privacy Policy | Please read our Terms of Service | Signup and Troubleshooting FAQ | Problems? PM a Red or a Green Gu… uh, User

Equipment Discussions >> Mounts

Pages: 1
exparrot
member
*****

Reged: 02/13/12

Loc: Dallas/Fort Worth, TX
PC-to-LX80
      #5523001 - 11/16/12 02:30 PM

I've been struggling with this for some time, now. This week I broke down and bought another Meade #505 cable and that seems to be the fix. Woo-hoo!

Today, I tested with AutoStar Suite, PHD, Stellarium, and my favorite, SkyTools. All worked well, connecting okay, or slewing to targets, or tracking for long periods without the connection timing out.

Troubleshooting this was pretty frustrating because there's so many possible points of failure. I've uninstalled and reinstalled ASCOM6 countless times, as well as the Meade-specific driver. I've poured through multitudes of forum conversations until my head was spinning. Went through 3 USB-to-DB9 cables. And, all I ever needed to do was fork out another $20.

I should have known it was going to be something proprietary since both my 8SE and Cube Pro have always worked fine with my laptop. I guess chalk it up to newbiness!

So, if there's any owners out there, still fighting this, try a new #505 before ripping your hair out!

Jerry


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Mkofski
Pooh-Bah
*****

Reged: 07/19/11

Loc: Greenfield, Indiana, USA
Re: PC-to-LX80 new [Re: exparrot]
      #5523038 - 11/16/12 03:03 PM

Jerry,

Troubleshooting a problem with multiple failure points can be a real pain. Glad you got it working. I'm not having any problem with PhD but Meade's AutoStar Suite won't work. Haven't had time to work on it but I think this will be a driver.


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
exparrot
member
*****

Reged: 02/13/12

Loc: Dallas/Fort Worth, TX
Re: PC-to-LX80 new [Re: Mkofski]
      #5523167 - 11/16/12 04:38 PM

Mike

What version of AS Suite are you running? I have 5.53.

I usually have the laptop already connected to the mount before I start.

1)Power up mount
2)Align
3)Start AS Suite
4)Configure serial port:
Telescope>Communications>Serial Port Setup...

5)Start the communications link:
Telescope>Protocol>AutoStar via Serial Port (or F6)

The target box on the star map should move to wherever the mount is currently pointing.

To disconnect:
Telescope>Protocol>None (or F5)

My serial setup is standard
9600 baud
1 stop bit
8 data bits
no parity
no flow control


Jerry


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Mkofski
Pooh-Bah
*****

Reged: 07/19/11

Loc: Greenfield, Indiana, USA
Re: PC-to-LX80 new [Re: exparrot]
      #5523649 - 11/16/12 11:32 PM

Jerry,

Thanks for the ste-by-step. I think that is the version I'm running. Just had leg surgery so it will be a week or 3 before I get back to any observing. The last 3 nights looked great. The corralary to "new equipment leads to rain".


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
exparrot
member
*****

Reged: 02/13/12

Loc: Dallas/Fort Worth, TX
Re: PC-to-LX80 new [Re: Mkofski]
      #5523927 - 11/17/12 08:17 AM

Mike,

I hope the recovery is quick. Take it easy and heal up - you've got to be in good shape to haul that 65lb LX80+tripod around!!!

Jerry


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1


Extra information
20 registered and 34 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Dave M, richard7, bilgebay 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled


Thread views: 576

Jump to

CN Forums Home


Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics