Return to the Cloudy Nights Telescope Reviews home pageAstronomics discounts for Cloudy Nights members
· Get a Cloudy Nights T-Shirt · Submit a Review / Article

Click here if you are having trouble logging into the forums

Privacy Policy | Please read our Terms of Service | Signup and Troubleshooting FAQ | Problems? PM a Red or a Green Gu… uh, User

Equipment Discussions >> Mounts

Pages: 1
chemman
member


Reged: 06/21/11

Loc: Colorado
LX80 won't operate in RA
      #5683525 - 02/16/13 01:24 PM

So there is a possibility my scope was on and tracking a bit too long and bumped into a leg. Now the RA drive runs both directions but does not move the scope. Anyone know how to fix this problem?

tia


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Cliff Hipsher
Pooh-Bah
***

Reged: 12/31/08

Loc: North Chesterfield, VA
Re: LX80 won't operate in RA new [Re: chemman]
      #5683576 - 02/16/13 01:55 PM

Well, if the LX80s are anything like the LXD75's, I'd be looking for a loose set screw some where in RA gear train...

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Whichwayisnorth
Pooh-Bah
*****

Reged: 07/04/11

Loc: Southern California
Re: LX80 won't operate in RA new [Re: chemman]
      #5683713 - 02/16/13 03:12 PM

Quote:

So there is a possibility my scope was on and tracking a bit too long and bumped into a leg. Now the RA drive runs both directions but does not move the scope. Anyone know how to fix this problem?

tia




I think a call to Meade is in order.


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
chemman
member


Reged: 06/21/11

Loc: Colorado
Re: LX80 won't operate in RA new [Re: Whichwayisnorth]
      #5683861 - 02/16/13 04:47 PM

Yup, I will ring them up on Monday.

I was hoping there was some lose locking thingy jiggy.


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Whichwayisnorth
Pooh-Bah
*****

Reged: 07/04/11

Loc: Southern California
Re: LX80 won't operate in RA new [Re: chemman]
      #5684271 - 02/16/13 09:19 PM

I had one for just a few days. The gears inside are all plastic and there are several things that could go wrong. I am leaning towards something that will require them to repair rather than a simple solution. Sorry

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
chemman
member


Reged: 06/21/11

Loc: Colorado
Re: LX80 won't operate in RA new [Re: Whichwayisnorth]
      #5760452 - 03/27/13 02:20 PM

So I finally got the mount back from Meade yesterday. Got it out last night and set it up with my 2080 on it. Someone at Meade took all the springs out of it. The play in RA is totally gone. The mount is rock solid with no play anywhere.

I will take it out as soon as the weather permits.

I also plan to do some current measurements to determine a proper sized fuse in order to not have the problem happen again. Fuses are cheap, sending in your mount sucks.

Edited by chemman (03/27/13 02:23 PM)


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
brokenwave
sage


Reged: 05/10/11

Loc: Scottsdale, AZ
Re: LX80 won't operate in RA new [Re: chemman]
      #5762255 - 03/28/13 11:54 AM

So you are saying there isn't any RA play at all?
Since it is spring loaded what might have changed?
Interesting!


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
DuiA1
super member


Reged: 05/07/12

Loc: Ontario, Canada
Re: LX80 won't operate in RA new [Re: brokenwave]
      #5763219 - 03/28/13 09:28 PM

Should be getting mine back in a couple of weeks. Am anxious to hear results of the new ones coming back from repair.

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1


Extra information
9 registered and 21 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Dave M, richard7, bilgebay 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled


Thread views: 783

Jump to

CN Forums Home


Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics