Return to the Cloudy Nights Telescope Reviews home pageAstronomics discounts for Cloudy Nights members
· Get a Cloudy Nights T-Shirt · Submit a Review / Article

Click here if you are having trouble logging into the forums

Privacy Policy | Please read our Terms of Service | Signup and Troubleshooting FAQ | Problems? PM a Red or a Green Gu… uh, User

Equipment Discussions >> Mounts

Pages: 1 | 2 | 3 | (show all)
SpaceFreak131
member
*****

Reged: 10/23/12

Re: Atlas mount cant get enough power from battery [Re: FaronD]
      #5696588 - 02/23/13 01:16 PM

I FIXED IT. Like Faron suggested, the retaining cap for the counterweight bar was too tight. I loosened it a bit. Then I did a torture test. I ran the declination axis for about a minute which is a full rotation or two and only got 1 or 2 clicks. I loosened it just a touch more, and it was completely normal. No clicks, ran it for another 2 rotations.

Then I loaded it down with my telescopes and counterweights, ran the telescope around a full declination spin, and worked perfectly.

Thank you all so much for all your help, I really, really appreciate it.


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1 | 2 | 3 | (show all)


Extra information
21 registered and 47 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Dave M, richard7, bilgebay 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled


Thread views: 1835

Jump to

CN Forums Home


Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics