Return to the Cloudy Nights Telescope Reviews home pageAstronomics discounts for Cloudy Nights members
· Get a Cloudy Nights T-Shirt · Submit a Review / Article

Click here if you are having trouble logging into the forums

Privacy Policy | Please read our Terms of Service | Signup and Troubleshooting FAQ | Problems? PM a Red or a Green Gu… uh, User

Equipment Discussions >> Mounts

Pages: 1
jbalsam
sage
*****

Reged: 07/06/12

Loc: Darnestown, MD
My "No Response 17" meant Burned CGE Motor board
      #5732140 - 03/14/13 12:13 PM

Just in case anyone else with a CGE randomly gets "No Response 17" and "16" errors, after you've exhausted all the other options (like faulty power supplies, connectors, etc), open up the cylindrical base (where all your cables plug in) and look at the main motor control board. On mine, one of the ICs had an obvious burn mark in the middle of it (burned through the white sticker that says "CGE 5.07").

Lucky for me Celestron actually sells replacement boards now (they apparently didn't in the past). The price was a bit steep ($245 shipped), but it's cheaper than a new mount. I just hope that this was a random wear-out failure, not one that was caused by another problem. I'll know real soon after I install my new board though...

-Josh


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
herrindude
sage


Reged: 07/25/10

Loc: Fairhope Alabama
Re: My "No Response 17" meant Burned CGE Motor board new [Re: jbalsam]
      #5733008 - 03/14/13 09:12 PM

Keep us posted after you get it back up, thanks.

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
jbalsam
sage
*****

Reged: 07/06/12

Loc: Darnestown, MD
Re: My "No Response 17" meant Burned CGE Motor board new [Re: herrindude]
      #5734131 - 03/15/13 01:18 PM

Will do. Just got the notice from celestron that it shipped today. I will be one sad puppy if I hook it up and it instantly fries itself...

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Night2Fire
sage
*****

Reged: 05/27/07

Re: My "No Response 17" meant Burned CGE Motor board new [Re: jbalsam]
      #5734773 - 03/15/13 07:42 PM

Be great full it wasn't the motor that went like mine did last year. You will end up dropping $400 for that

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
jbalsam
sage
*****

Reged: 07/06/12

Loc: Darnestown, MD
Re: My "No Response 17" meant Burned CGE Motor board new [Re: Night2Fire]
      #6177686 - 11/05/13 04:01 PM

A very late update: the new motor control board worked great, and has been working ever since I installed it.

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
T1R2
Carpal Tunnel


Reged: 06/11/13

Loc: NeverWhere, 35*N
Re: My "No Response 17" meant Burned CGE Motor board new [Re: jbalsam]
      #6178040 - 11/05/13 07:16 PM

Can you tell what caused it like moisture, dust or insects? or slewing to much, I don't know if slewing too much would cause this but would like to know what you think

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1


Extra information
10 registered and 30 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Dave M, richard7, bilgebay 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled


Thread views: 553

Jump to

CN Forums Home


Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics