Return to the Cloudy Nights Telescope Reviews home pageAstronomics discounts for Cloudy Nights members
· Get a Cloudy Nights T-Shirt · Submit a Review / Article

Click here if you are having trouble logging into the forums

Privacy Policy | Please read our Terms of Service | Signup and Troubleshooting FAQ | Problems? PM a Red or a Green Gu… uh, User

Equipment Discussions >> Equipment

Pages: 1
djfolchetto
member


Reged: 03/03/09

Lodestar st4 and neq6
      #6327740 - 01/22/14 07:51 AM

Hi,
I have trouble with the neq6 and Lodestar to calibrate the guide by MaximDL. I would know if the ST-4 guide port of neq6 mount is compliant with the Lodestar and with the cable provided with the camera. Can you support me, please?
Sergio


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
guyroch
Vendor (BackyardEOS)
*****

Reged: 01/22/08

Loc: Under the clouds!
Re: Lodestar st4 and neq6 new [Re: djfolchetto]
      #6327783 - 01/22/14 08:20 AM

Quote:

Hi,
I have trouble with the neq6 and Lodestar to calibrate the guide by MaximDL. I would know if the ST-4 guide port of neq6 mount is compliant with the Lodestar and with the cable provided with the camera. Can you support me, please?
Sergio




Sure it is, I use it all the time.

The issue is most certainly not the ST4 port, but most likely a setting in PHD.

It's probably your calibration step size set too low but post a picture of your PHD settings so we know more about your settings.

Guylain


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
guyroch
Vendor (BackyardEOS)
*****

Reged: 01/22/08

Loc: Under the clouds!
Re: Lodestar st4 and neq6 new [Re: guyroch]
      #6328056 - 01/22/14 10:56 AM

Also, check the connection of the cable on the Lodestar itself; make sure it is properly seated. That little cable is notorious for bad connection.

Guylain


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
djfolchetto
member


Reged: 03/03/09

Re: Lodestar st4 and neq6 new [Re: guyroch]
      #6331910 - 01/24/14 04:20 AM

Hi,
I tied the st4 and the USB cable together. In addition I tested the cable connection and the mount plug with the electrical tester and they seems work. I pointed M35 to try the guide calibration by Maxim DL and sometime I have the L without the right angle or irregular segments. Before starting the calibration, Maxim DL (version 5.14) asks me to cover the camera for bias. I changed the Cal Time and backlash along Y to, because on X the mount behaviour seems right.
Any suggestions to avoid additional night out in the cold?

Thanking you.
Sergio


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1


Extra information
3 registered and 7 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  zjc26138, tecmage, rflinn68 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled


Thread views: 108

Jump to

CN Forums Home


Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics