Jump to content

  •  

CNers have asked about a donation box for Cloudy Nights over the years, so here you go. Donation is not required by any means, so please enjoy your stay.

Photo

Problem with Moonlite Crawler Remote software

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 ehanes7612

ehanes7612

    Ranger 4

  • *****
  • topic starter
  • Posts: 374
  • Joined: 10 Jul 2016
  • Loc: Seattle, Wa

Posted 16 April 2021 - 10:04 PM

So the other night the remote software stopped working on my pc (I dont use ASCOM for my focuser/rotator).I have used the non ASCOM remote software for four years and no problem. When I open the software and connect, the program freezes and there is no display of the set focuser/rotator values. It's like it never connects and freezes. The moonlite website says this has to work before you can use ASCOM anyway. 

 

I have tried uninstalling/reinstalling 

Tried different cords

Tried different coms

Tried rebooting computer

SGP and PHD2 work just fine

And the rotator/focuser works fine from the knobs 

 

anyone else have this issue ? or maybe issues like this with other software that required a USB connection to remotely control the hardware?

 

 

the program also freezes when I try to connect without the usb connection

 

maybe it's the computer and all the sudden it doesnt like this program


Edited by ehanes7612, 16 April 2021 - 10:55 PM.


#2 Dan Crowson

Dan Crowson

    Mercury-Atlas

  • *****
  • Moderators
  • Posts: 2,959
  • Joined: 08 Oct 2010
  • Loc: Dardenne Prairie, MO

Posted 16 April 2021 - 10:57 PM

Verify that it is trying to connect to the correct com port?



#3 ehanes7612

ehanes7612

    Ranger 4

  • *****
  • topic starter
  • Posts: 374
  • Joined: 10 Jul 2016
  • Loc: Seattle, Wa

Posted 16 April 2021 - 11:09 PM

okay...it connected ...but then I disconnected and tried to reconnect again and it's not working.



#4 ehanes7612

ehanes7612

    Ranger 4

  • *****
  • topic starter
  • Posts: 374
  • Joined: 10 Jul 2016
  • Loc: Seattle, Wa

Posted 16 April 2021 - 11:18 PM

okay...I think you are correct..it used to default to com 5 (the default com when you open the program) and it always worked...but now it only works in com 3 (in any of the three USB ports)..no matter what ..IDK what happened..thanks though


Edited by ehanes7612, 16 April 2021 - 11:37 PM.


#5 ChrisWhite

ChrisWhite

    Fly Me to the Moon

  • *****
  • Posts: 6,498
  • Joined: 28 Feb 2015
  • Loc: Northeast USA

Posted 17 April 2021 - 07:40 AM

Ron at moonlite is one of the best customer support individuals in this hobby.  Your best bet is to go direct for this kind of support issue. 




CNers have asked about a donation box for Cloudy Nights over the years, so here you go. Donation is not required by any means, so please enjoy your stay.


Recent Topics






Cloudy Nights LLC
Cloudy Nights Sponsor: Astronomics